Close

Mæt... på din måde.

Ikke-medlemDKK 70,00
Medlem DKK 60,00

Tre kostformer i én kogebog, Mæt.... på din måde

Ny kogebog med inspiration til flere måder at spise på.

I Diabetesforeningens nye kogebog ’Mæt på din måde’ er der 25 opskrifter på henholdsvis middelhavskost, vegetar- og low carb kost.

Du kan læse om, hvad der kendetegner de forskellige kostformer og få inspiration til at bruge dem i din hverdag, også selvom du ikke følger den specifikke måde at spise på til daglig.

Kogebogen er inspireret af den nyeste forskning – en konsensusrapport fra den amerikanske diabetesforening ADA (American Diabetes Association) og den europæiske diabetessammenslutning EASD (European Association for the Study of Diabetes) fra 2018, som viser, at man ikke kan udpege én rigtig måde at spise på, når man har type 2-diabetes. 

Duer til alle diabetes-typer
Selvom rapporten, der gav inspiration til kogebogen, omhandler type 2- diabetes, kan man også bruge den, når man har type 1 diabetes. Både på Diabetesforeningens Facebookside og i diabetesrådgivningen er det tydeligt, at folk med diabetes – uanset diabetestype – spiser på mange forskellige måder.

 

  • Når medlemmer ringer til os i rådgivningen, lytter vi til deres vaner og præferencer, da det er vigtigt, at de ændringer, de ønsker at gøre, er realistiske og kan holde på lang sigt. For nogen kan low carb f.eks. være en god kostform, mens det for andre vil være helt urealistisk at følge. Det er positivt, at forskningen viser, at der er flere måder at spise på. Individuelt tilpassede kostformer er vejen frem, siger Lisa Heidi Witt, klinisk diætist i Diabetesforeningen.

Bogen er udarbejdet af Diabetesforeningens diætister Lisa Heidi Witt og Cecilie Sandvad.  

Udgivelsesår: 2019

Tre kostformer i én kogebog, Mæt.... på din måde

Ny kogebog med inspiration til flere måder at spise på.

I Diabetesforeningens nye kogebog ’Mæt på din måde’ er der 25 opskrifter på henholdsvis middelhavskost, vegetar- og low carb kost.

Du kan læse om, hvad der kendetegner de forskellige kostformer og få inspiration til at bruge dem i din hverdag, også selvom du ikke følger den specifikke måde at spise på til daglig.

Kogebogen er inspireret af den nyeste forskning – en konsensusrapport fra den amerikanske diabetesforening ADA (American Diabetes Association) og den europæiske diabetessammenslutning EASD (European Association for the Study of Diabetes) fra 2018, som viser, at man ikke kan udpege én rigtig måde at spise på, når man har type 2-diabetes. 

Duer til alle diabetes-typer
Selvom rapporten, der gav inspiration til kogebogen, omhandler type 2- diabetes, kan man også bruge den, når man har type 1 diabetes. Både på Diabetesforeningens Facebookside og i diabetesrådgivningen er det tydeligt, at folk med diabetes – uanset diabetestype – spiser på mange forskellige måder.

 

  • Når medlemmer ringer til os i rådgivningen, lytter vi til deres vaner og præferencer, da det er vigtigt, at de ændringer, de ønsker at gøre, er realistiske og kan holde på lang sigt. For nogen kan low carb f.eks. være en god kostform, mens det for andre vil være helt urealistisk at følge. Det er positivt, at forskningen viser, at der er flere måder at spise på. Individuelt tilpassede kostformer er vejen frem, siger Lisa Heidi Witt, klinisk diætist i Diabetesforeningen.

Bogen er udarbejdet af Diabetesforeningens diætister Lisa Heidi Witt og Cecilie Sandvad.  

Udgivelsesår: 2019

Følg os på